La Banda

 

La Banda de l’AMCV és la formació fundadora de l’entitat. Des dels seus inicis, ha assumit riscos i ha demostrat que és capaç de superar amb versatilitat i talent qualsevol repte musical. Està formada per uns 65 instrumentistes de vent, corda i percussió de totes les edats. Aglutina músics amateurs, estudiants i músics professionals. Ha estat dirigida pels mestres Antoni Vidal, Gerard Pastor i Irene Delgado.

 

Des de 2002 participa al Concert d'estiu als jardins del Castell de Sant Marçal a Cerdanyola del Vallès. Organitzat per l'AMCV, es tracta d’un dels grans esdeveniments culturals que s’organitzen a la ciutat. En aquest esdeveniment, la Banda ha realitzat col·laboracions amb artistes de renom com la cantant Lucrecia, el pianista Daniel Ligorio, el Jove Ballet Nacional de Catalunya i la Coral Polifònica de Puigreig entre d'altres. "El Amor Brujo", "Carmina Burana" i "Memorial Mozart" són altres programes que s'hi han interpretat.

 

A més de la seva aportació anyal a la programació musical de Cerdanyola, la Banda ha realitzat actuacions a tota la geografia catalana. Destaquen els concerts al Palau de la Música Catalana (2004, per commemorar el cinquè aniversari de l’entitat) i a l’Auditori de Barcelona (2002 i 2009, en el marc del Festival de Bandes de Música Catalanes). També ha tocat a diversos punts de la geografia espanyola i europea com el País Basc, Navarra, Madrid, Regne Unit o França.

 

La Banda de l’AMCV explota la versatilitat que tenen totes les bandes amb originalitat i iniciatives úniques. Ha interpretat repertori de tots els estils i èpoques. Del més clàssic, destacant obres de Mozart, Wagner, Bizet, Grieg, Puccini, Verdi, Borodin, De Falla, Sibelius, Holst, Gershwin, Prokófiev o Shostakovich, fins a música escrita especialment per a banda de compositors contemporanis com Johan De Meij, Ferrer Ferran, John Barnes Chance, James Barnes, André Waignein, Robert W. Smith, Philip Sparke o Jacob de Haan. La música de pel•lícules també té un pes específic a l’arxiu musical de la Banda, així com el repertori jazzístic, de pop i de rock, els pasdobles i les sardanes.