Manel Cubeles

 

Barcelona, 1971. Cursa estudis de piano i cant al Conservatori Superior de Música del Liceu, obtenint el títol superior de Cant. Ha tingut diferents mestres: el tenor Jaume Aragall, la Soprano Carme Bustamante, el Tenor Eduard Jiménez, la Mezzosoprano Margarida Lladó, el Tenor Pedro Lavirgen, el Baríton Vicenç Sardinero, i la Soprano María Soler. Ha estudiat cant a Polònia, a la universitat Frederich Chopin durant dos anys, amb el professor Jerzy Artysz.

Ha actuat com a cantant solista a diferents indrets de l’estat espanyol amb muntatges de diferents estils, com òperes i musicals. Ha fet els Cursos de direcció coral organitzats per la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals) i els de Lluïsos de Gràcia.Els seus mestres de direcció han estat: Alfred Cañamero, Elisenda Carrasco, Emílio de la Linde, Eva Martínez, Montserrat Meneses, Xavier Puig, Montserrat Roset , Jaume Sala i Xavier Sans.

Actualment és el director del Cor infantil L’Esquellerinc de l’agrupació Cor Madrigal des de l’any 2000, del Cor Infantil de l’acadèmia Cor de Músic de Castelldefels des de l’any 1997, del cor de pares de l’acadèmia Cor de Músic de Castelldefels des de l’any 2007 i del cor d’alumnes de L’IES Sant Esteve Sesrovires.

 

També ha dirigit el Cor Petits Cantaires de l’escola de música La Guineu de Barcelona durant el periode 2004-2007, el Cor Jove de l’escola de música La Guineu de Barcelona durant els anys 2002-2007 i el Cor de Cambra Tornaveu de Gavà des de l’any 2001. Ha estat membre del Equip Tècnic del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya i actual Coordinador Adjunt.Actualment treballa de professor de música a L’IES Sant Esteve Sesrovires, de professor de cant i de llenguatge musical a l’acadèmia Cor de Músic de Castelldefels des de l’any 1997, i de professor de cant a l’escola de música La Guineu de Barcelona des de l’any 2005.