La Coral

 

Fruit dels objectius de l'Agrupació, l'abril de l'any 2004 es va presentar al públic, al Palau de la Música Catalana, la Coral de l'AMCV. El seu primer director va ser Pedro Pardo, Andreu Calles el va substituir fins a finals de 2009 i des de 2010 està dirigida per Manel Cubeles. Aquesta formació musical està constituïda per més de 40 cantaires amb afició i passió pel cant coral, que ha fet que la Coral de l’AMCV sigui actualment un referent coral dins de Cerdanyola.

 

Dins de la seva activitat cal destacar l’habitual participació en els concerts que organitza l’AMCV al Castell de Sant Marçal en temàtiques tant diverses com Mozart, sarsueles, "les Danses Polovtsianes", música de pel·lícules d’animació, pop i rock, i òperes com "La Traviata", "Porgy and Bess" i "Orfeo ed Euridice". Així mateix, participa anualment en les actuacions que l’entitat produeix i organitza a Cerdanyola, com el concert de Santa Cecília o el de Nadal i Cap d’Any.

 

La Coral ha organitzat nombroses trobades de corals a Cerdanyola del Vallès on s'ha pogut gaudir de la companyia d’altres corals de Cerdanyola, Sardenya, Catalunya, País Basc i Andorra. També ha organitzat a Cerdanyola, durant molts anys, Concerts de Música Sacra i religiosa, ressaltant les cantades del "Glòria de Vivaldi" i el "Funeral Music of Queen Mary" de H. Purcell. La Coral ha col·laborat en concerts solidaris en benefici de la Marató de TV3, Discapacitats D’Anantapur (Índia), Fibromiàlgia i fatiga crònica, Pro Parkinson i Lluita contra el càncer infantil. Especial importància ha tingut el Concert del XV Aniversari de l’AMCV a l’Auditori de Barcelona l’any 2014 on es varen cantar cors d'òperes, i la representació de la òpera "Orfeo ed Euridice" al Casal de Castellbisbal i al Teatre de Tarragona l’any 2016.

 

La Coral té un repertori molt variat (cançons clàssiques, modernes, tradicionals...), adaptat a tots els públics i edats, i que ha cantat a Barcelona i a molts municipis de Catalunya. S’ha de ressaltar la seva participació al Festival Europa Cantat de l’any 2012 a Torí (Itàlia) i l’any 2015 a Pécs (Hongria).